Lovliggørelse

/
/
Lovliggørelse

Brug for at få dine installationer lovliggjort?

Vores elektrikere lovliggør dine installationer, så du undgår uventede overraskelser

 

Formål med lovliggørelse

Med en elinstallationsrapport i hånden, der beskriver og dokumenterer, at der er ulovlige og uautoriserede elinstallationer i boligen, står den potentielle huskøber med interessante, relevante og anvendelige informationer. Og det er for dig som sælger ikke et godt forhandlingsgrundlag, når dit hus skal sælges. Dette er også gældende for tilstandsrapporter, da man ikke har mulighed for at tegne en ejerskifteforsikring uden en tilstandsrapport.

Derfor kan det være en god idé som sælger at overveje at få udbedret og lovliggjort sine elektriske installationer – både for at sikre boligen imod potentielle brand- eller personskader, men også med henblik på den forestående hushandel.

Fejl og mangler

Ved første øjekast ser de elektriske installationer måske ordentlige ud i de fleste boliger, men tit og ofte kan der konstateres ulovligheder og uautoriserede elinstallationer i forbindelse med et eleftersyn af en bolig. Det kan være alt lige fra gamle ledninger til utidssvarende installationer, f.eks.:

 • Underdimensionering af elinstallationen
 • Løse forbindelser
 • Lavvoltinstallationer
 • Halogenbelysning
 • Uisolerede dele i en elinstallation
 • Brug af forkert type ledning
 • Defekt elmateriel
 • Forkert samlede stik
 • Afisolerede ledninger
 • Elmateriel uden dæksel
 • En skrue eller et søm, som går gennem ledninger
 • Forkert forbundne ledninger
 • Kobbertråde, der er klippet over ved afisolering
 • Ulovlige spots

Når vi lovliggør elektriske installationer, tager vi som autoriseret elinstallatør udgangspunkt i den udarbejdede elinstallationsrapport og sikrer dermed, at sælger over for køber kan dokumentere udbedring af fejl og mangler, inden huset sælges.

Hvad skal jeg bruge når mit hus skal sælges?

Udgifterne til udbedring af fejl og mangler varierer fra gang til gang, men oftest kan det betale sig at få en autoriseret elinstallatør til at udbedre de dokumenterede fejl og mangler i forbindelse med de ulovlige og uautoriserede elinstallationer – inden dit hus sælge. Hvis ikke du får gjort det, vil køber nemlig have solide og velbegrundede argumenter for at kræve nedslag for dette i salgsprisen på baggrund af de forhold, som elinstallationsrapporten dokumenterer.

Spørgsmål?

Når du har modtaget elinstallationsrapporten, kan mange spørgsmål melde sig. Det er nemlig ikke altid lige let at overskue de potentielle konsekvenser af elinstallationsrapportens konklusioner. I factum2 el & teknik står vi derfor altid til rådighed for kompetent og professionel rådgivning. Så har du spørgsmål til den elinstallationsrapport, vi har udarbejdet over din bolig, er du altid velkommen til at kontakte din lokale elektriker, factum2 el & teknik.

Lav en Online bestilling

min henvendelse er vedrørende ejendommen:
ejendomstype:
EnfamiliehusFlerefamiliehusFritidshus
bestilling af:
TilstandsrapportTilstandsrapport med VTRFørsynEnergimærkningEnergimærkning – store ejendommeEnergimærkning uden bygningsgennemgangByggeteknisk rapport/køberrådgivningIndeklimaanalyseTæthedsprøvningTermograferingElinstallationsrapport (eltjek / eleftersyn)Andet - forklar i bemærkninger
yderligere oplysninger:

Links

 

Vi kan også hjælpe med:

Tilstandsrapport

BRUG FOR EN TILSTANDSRAPPORT?Få tjekket tilstanden på din bolig og få styr på skaderne, før du skal sælge boligen.

Energimærke

BRUG FOR ET ENERGIMÆRKE?Vi synliggør energiforbruget og giver forslag til aktuelle forbedringer.

Eleftersyn

BRUG FOR ET ELEFTERSYN? Vores elektriker gennemgår din ejendom, så du undgår ubehagelige overraskelser.